Vi har øje for klimaet

Hos OjeOje holder vi hele tiden øje med klimaet. Vi designer unikke læsebriller og solbriller, der fanger øjet og spreder glæde med deres farvestrålende genbrugsplast.


Få øje på alle vores recycled læsebriller

• Alle vores briller er recycled og nøje fremstillet af genanvendt plast, som stammer fra gennemsigtigt eller farvet plastemballage fra fødevarer, flasker og skruelåg. I stedet for at havne og fylde op som affald, bliver det knust og transformeret på ny til unikke, frække og farverige OjeOje læsebriller og solbriller, som du kan mikse, matche og fuldende dit look med – og skabe ekstra blikfang!

• Alle vores briller er naturligvis 100% fri for BPA og ftalater.

Med hver brille følger et cool FSC-certificeret etui i robust og vandafvisende design. Etuiet beskytter dine briller mod støv, snavs og potentielle ridser!

• Vi reducerer vores CO2-aftryk ved at bruge begrænsede mængder emballage samt udelukkende FSC-certificeret pap og papir produceret i Danmark.

• Vores upcycled stof-etuier er håndsyet af frivillige Soroptimister i Danmark af overskudsstof fra tekstilvirksomheden Kvadrat. Al overskud fra salg af etuier går til Soroptimist Internationals vigtige arbejde: at forbedre liv og status for kvinder og piger.

• Vi støtter den danske miljøorganisation Plastic Change, som kæmper for ambitiøse mål for reduktion og genbrug af plastik.

• Vi donerer læsebriller til afrikanske kvinder igennem firmaet Coffee Beanies, som arbejder for at skabe bedre kår for kaffebønder i Burundi. Derfor har Coffee Beanies lært kvinderne at strikke bl.a. huer, som bliver solgt i hele Norden. For hver hue de strikker, fordobler de deres ugentlige indtægt.


• Vi samarbejder med Væksthuset, hvor vi hjælper unge, som har en række udfordringer, der betyder, at de har brug for ekstra hjælp og støtte. 

Vi tænker på alt, der tæller

Hos OjeOje producerer vi alt, der overhovedet er muligt, i Danmark. Vores briller er designet her i landet, og derefter produceret og sejlet hjem fra nøje udvalgte leverandører og producenter i Taiwan. Vores cool brilleetuier er fremstillet af FSC-certificeret papir, og vores farverige brillesnore er håndstrikket eller håndhæklet af no-waste garn. Hos OjeOje skaber vi altså kun briller og tilbehør ved at tænke på klimaet både hvad angår materialer, produktion, produktionsvilkår, distribution og vores valg af samarbejdspartnere. Det mener vi er en selvfølge!

Shop og støt

Du kan også købe et upcycled etui i shoppen og samtidig være med til at støtte Soroptimist Danmark. De populære bløde etuier er håndsyet af frivillige Soroptimister i Kolding af stofrester fra Kvadrat. Al overskud fra salg af etuier går til Soroptimist Internationals vigtige arbejde: at forbedre liv og status for kvinder og piger. Shop upcycled etui 

Hvad er recycling?

Recycling betyder direkte oversat genanvendelse. Det handler om at genbruge materiale ved at nedbryde dem og skabe noget nyt materiale, som bliver et nyt produkt. Det kan være fødevareemballage, legetøj, tøj og møbler, der får nyt liv som noget helt andet. Et godt eksempel er vores briller, der er lavet af genanvendt plast, der tidligere har været fødevareemballage, flasker og skruelåg. 

Hvad er upcycling?

Upcycling handler om at genbruge materialer, som de er. Materialerne bliver brugt igen i den form, de har, men på en ny måde. Vores bløde brilleetuier i stof er et glimrende eksempel på upcycling. De er nemlig syet af overskudsstof fra den danske tekstilvirksomhed Kvadrat. Stoffet forbliver stof, men går fra at være rester til at blive nye, brugbare og unikke brilleetuier.

Få inspiration til nye recycled læsebriller 

Vi har samlet alle vores nye læsebriller, så du nemt kan få øje på, hvilke briller der hitter i år – og samtidig blive inspireret til at vælge en ny farve eller form. Se alle vores nye recycled læsebriller