100% genanvendt plast

Det bæredygtige valg og blikfang

Hos OjeOje holder vi hele tiden øje med klimaet. Det betyder, at alle vores stel er lavet af 100% genanvendt plast, som stammer fra enten gennemsigtigt eller farvet plastemballage fra fødevarer, flasker og skruelåg. I stedet for at havne og fylde op som affald, bliver det knust og transformeret på ny til de unikke, frække og farverige OjeOje læsebriller og solbriller, som du kan mikse, matche og fuldende dit look med – og skabe ekstra blikfang! Se vores iøjnefaldende recycled læsebriller

– Vi designer unikke læsebriller og solbriller, der fanger øjet og spreder glæde med deres frække og farvestrålende genbrugsplast.

– Alle vores stel er lavet af 100% genanvendt plast, som stammer fra gennemsigtigt eller farvet plastemballage fra fødevarer, flasker og skruelåg. 100% fri for BPA og ftalater.

– Vi har øje for klimaet, og vi designer alle vores briller her i Danmark, som derefter produceres og sejles hjem fra nøje udvalgte leverandører og producenter i Taiwan. Vi reducerer vores CO2-aftryk ved at bruge begrænsede mængder emballage samt udelukkende FSC-certificeret pap og papir produceret i Danmark.

  – Vi støtter den danske miljøorganisation Plastic Change, som kæmper for ambitiøse nationale mål for reduktion og genbrug af plastik.

  – Med hver brille følger et brilleetui, som er håndsyet af frivillige Soroptimister i Danmark af overskudsstof fra tekstilvirksomheden Kvadrat. Al overskud fra salg af etuier går til Soroptimist Internationals vigtige arbejde: at forbedre liv og status for kvinder og piger samt forbedre bæredygtigheden for miljøet.

  Vi tænker på alt, der tæller

  Hos OjeOje producerer vi alt, der overhovedet er muligt, i Danmark. Vores briller er designet her i landet, og derefter produceret og sejlet hjem fra nøje udvalgte leverandører og producenter i Taiwan. Vores brilleetuier er fremstillet af danskproducerede stofrester, og syet af kvinder, der er medlemmer af Soroptimist International Kolding, Danmark. Hos OjeOje skaber vi altså kun bæredygtige briller og tilbehør ved at tænke i bæredygtighed både hvad angår materialer, produktion, produktionsvilkår, distribution og vores valg af samarbejdspartnere. Det mener vi er en selvfølge!

  Hvad er recycling?

  Recycling betyder direkte oversat genanvendelse. Det handler om at genbruge materiale ved at nedbryde dem og skabe noget nyt materiale, som bliver et nyt produkt. Det kan være fødevareemballage, legetøj, tøj og møbler, der får nyt liv som noget helt andet. Et godt eksempel er vores briller, der er lavet af genanvendt plast, der tidligere har været fødevareemballage, flasker og skruelåg. 

  Hvad er upcycling?

  Upcycling handler om at genbruge materialer, som de er. Materialerne bliver brugt igen i den form, de har, men på en ny måde. Vores brilleetuier er et glimrende eksempel på upcycling. De er nemlig syet af overskudsstof fra den danske tekstilvirksomhed Kvadrat. Stoffet forbliver stof, men går fra at være rester til at blive nye, brugbare og unikke brilleetuier.

  Få inspiration til nye recycled læsebriller 

  Vi har samlet alle vores nye læsebriller, så du nemt kan få øje på, hvilke briller der hitter i år – og samtidig blive inspireret til at vælge en ny farve eller form. Se alle vores nye recycled læsebriller