FAQ

Hvad er læsebriller?

Læsebriller er briller, hvor brilleglassene får objekter som bøger, telefoner og computerskærme til at blive nemmere at fokusere på. De bliver brugt, når man udvikler presbyopi, som gør det sværere at fokusere på genstande tæt på. Presbyopi er aldersbetinget og uundgåeligt, men kan heldigvis nemt opvejes med læsebriller.

Se alle vores iøjnefaldende recycled læsebriller

Hvad er 'ready-to-wear' briller?

Der findes briller, som du kan købe hos optikere, og så findes der ’ready-to-wear’ læsebriller – også kaldet ’færdiglavet’ læsebriller, som du kan købe online hos OjeOje. De kunder som har fået øjnene op for vores læsebriller og kan bruge dem, har samme styrke på begge øjne. Det vil sige hvis du har brug for forskellige styrke i hvert glas, som hedder briller med flerstyrke eller briller med glidende overgang, så skal du til optiker og have speciallavede briller til netop dit syn. Er der derimod intet i vejen med dit syn udover det naturlige behov for en læsebrille, når du er rundet 40’ernes milepæl, kan du sagtens købe ’ready-to-wear’ læsebriller. 

Er læsebriller det samme som optikerbriller?

Læsebriller og optikerbriller kan godt virke til at være ét og samme, men det er de ikke helt. Læsebriller er typisk færdiglavede hyldevarer, som er klar til brug. Deres funktion er at forstørre det, der er foran dig. Briller med styrke fra en optiker er speciallavet til netop dit syn.

Ofte kompenserer optikerbrillen også for andre individuelle skavanker, end bare behovet for læsebriller. Det kunne fx være bygningsfejl.

Kan jeg bruge læsebriller i stedet for optikerbriller?

Det kommer an på dit syn! Har du behov for flerstyrke, glidende overgang eller bifokale glas, så skal du til optiker og have speciallavede læsebriller til dit syn. For de fleste med læsebrillebehov er almindelige læsebriller dog præcis det, øjnene har brug for til at kompensere for almindelig presbyopi.

Er der intet andet i vejen med dit syn, end at du trænger til en læsebrille, vil du altså sagtens kunne købe færdiglavede, ready-to-wear læsebriller, som vores.

Kan jeg købe briller med forskellig styrke på brilleglassene?

Desværre kan vi ikke tilbyde forskellig styrke glas i ét par briller. OjeOje briller er færdiglavede og ready-to-wear i styrke fra 0 til +3.

Kan jeg sætte nye glas i et brillestel fra OjeOje?

Fordi OjeOje briller er 'ready-to-wear' læsebriller og klar til brug, kan vi ikke udskifte brilleglas for dig. Er du forelsket i et par briller fra OjeOje, men har brug for optikerbriller, kan de fleste optikere dog vurdere, om det kan lade sig gøre og skifte brilleglassene for dig, hvis det er muligt.

Kan jeg bestille briller uden styrke?

Ja! Vi har et bredt sortiment af briller uden styrke, hvis du er ude efter et fedt nyt look, men ikke har behov for briller for sine øjnes skyld.

Hvornår har jeg brug for læsebriller?

Du har højst sandsynligt brug for et par læsebriller, når du …
… er over 40 år gammel. Det er forskelligt, hvor hurtigt vores syn ændrer sig, men de fleste udvikler presbyopi og får brug for læsebriller i løbet af 40’erne.
… oplever uskarpt eller måske decideret sløret syn ved almindelig læseafstand.
… har brug for at holde din telefon, din bog, eller din bærbare computer længere væk, end tidligere for at kunne se bogstaverne ordentligt.
… især har svært ved at se tekst skrevet småt, eller at læse i dæmpet belysning. Restauranter og menukort kan være en seriøs udfordring. Og det bliver kun mere udtalt, som vi bliver ældre. Som 60-årige har vi brug for tre gange mere lys, end vi havde som 20-årige!
… bliver virkelig træt i øjnene, når du læser en bog, arbejder ved computer eller nørkler med andet tæt på.
… tit får en dum hovedpine, når du forsøger at læse.

Hvilken styrke læsebriller kan jeg købe?

OjeOje tilbyder læsebriller i styrkerne: +0.5, +1.0, +1.5, +2.0, +2.5, +3.0 og solbriller med styrke i styrkerne: +1.0, +1.5, +2.0, +2.5 og +3.0.

Er der stor forskel mellem +1,0 og +1,5?

Jo større tal – jo højere styrke. Det betyder, at +1,5 er stærkere end +1,0. Og fordi læsebriller forstørrer, betyder det, at jo højere styrke, desto større vil genstande syne. Her kan du som tommelfingerregel se, hvilken styrke, du skal bruge ud fra din alder:
40-45 år: +1,0
45-50 år: +1,5
50-55 år: +2,0
55-60 år: +2,5
60-65 år: +3,0
– er du i tvivl, eller ligger du mellem to styrker, anbefaler vi, at du vælger den laveste. For at kende din præcise styrke, skal du have en synstest ved en optiker.

Hvilken styrke læsebriller skal jeg vælge?

Din præcise styrke kan du blive klogere på ved at få en synstest ved en optiker – men du kan også bruge vores aldersinddelte styrke-guide som tommelfingerregel:
40-45 år: +1,0
45-50 år: +1,5
50-55 år: +2,0
55-60 år: +2,5
60-65 år: +3,0
– er du i tvivl eller vakler mellem to styrker, anbefaler vi, at du vælger den laveste.

Hvordan skal briller sidde?

Behageligt! Når du vælger et par briller fra OjeOje så vær opmærksom på, om de sidder korrekt på din næse og føles gode på. Dit brillestel skal være på linje med midten af dine øjne horisontalt, og stellet bør ikke gå højere op end dine øjenbryn.

Sælger OjeOje unisex-briller?

Det gør vi! Alle OjeOje briller er unisex og kan bruges af alle, så længe stellet passer dig i størrelsen. Alle vores briller har en bredde på ca. 14 cm.

Behøver læsebriller være dyre?

Hvis du kun har brug for briller til at kunne læse eller se ting tæt på, er billige læsebriller ofte helt gode nok. Alle OjeOje briller er af højeste kvalitet, har en komfortabel pasform med fleksible hængsler, og så koster de kun 250 kr. pr. par og 600 kr. for 3 par inkl. fri fragt.

Hvad er det, som gør OjeOje klimavenlig?

Hos OjeOje holder vi hele tiden øje med klimaet. Det betyder, at ALLE vores briller er lavet af genanvendt plast, som stammer fra enten gennemsigtigt eller farvet plastemballage fra fødevarer, flasker og skruelåg. I stedet for at havne og fylde op som affald, bliver det knust og transformeret på ny til de unikke, frække og farverige OjeOje læsebriller og solbriller, som du kan mikse, matche og fuldende dit look med – og skabe ekstra blikfang!

– Vi designer unikke læsebriller og solbriller, der fanger øjet og spreder glæde med deres frække og farvestrålende genbrugsplast.

– Alle vores briller er lavet af genanvendt plast, som stammer fra gennemsigtigt eller farvet plastemballage fra fødevarer, flasker og skruelåg. 100% fri for BPA og ftalater.

– Vi har øje for klimaet, og vi designer alle vores briller her i Danmark, som derefter produceres og sejles hjem fra nøje udvalgte leverandører og producenter i Taiwan. Vi reducerer vores CO2-aftryk ved at bruge begrænsede mængder emballage samt udelukkende FSC-certificeret pap og papir produceret i Danmark.

– Vi støtter den danske miljøorganisation Plastic Change, som kæmper for ambitiøse nationale mål for reduktion og genbrug af plastik.

– Med hver brille følger et håndsyet brilleetui lavet af overskudsstof fra tekstilvirksomheden Kvadrat. Al overskud fra salg af etuier går til Soroptimist Internationals vigtige arbejde: at forbedre liv og status for kvinder og piger.

Hvad er recycling?

Recycling betyder slet og ret genbrug. Når man taler om recycling, har man at gøre med materialer eller produkter, hvor råmaterialet bruges på ny. Det kan fx være fødevareemballage, legetøj, tøj og møbler, som bliver bearbejdet og får en ny form – ofte som noget helt andet. OjeOje briller er fx lavet af genbrugsplast, der tidligere har været fødevareemballage, skruelåg og plastflasker.

Hvad er upcycling?

At upclycle betyder, at man genanvender materialer og produkter i en ny funktion, men uden at nedbryde produktet først. Materialet eller produktet består, men kan anvendes på en ny måde eller i en ny sammenhæng. Præcis som vi gør med vores brilleetuier, som er syet af overskudsstof fra det danske tekstilfirma Kvadrat.

Laver OjeOje skærmbriller?

Vi sælger ikke skærmbriller, der skærmer dig fra det blå lys. Vi anbefaler, at du bruger Night Shift på din skærm og mobil. Night Shift justerer automatisk farverne på din skærm til den varmere ende af farvespektret, når det bliver mørkt. Det kan hjælpe dig til at få en bedre nattesøvn.

Kommer OjeOje briller på tilbud?

Hos OjeOje har vi faste gode priser og permanent tilbud på briller. Derfor kan du altid med fordel hapse 3 par på en gang. Et par koster 250 kr, og du får 3 par for 600 kr. inkl. fri fragt. Du kan vælge frit på tværs af sortimentet og finde favoritterne til dit unikke look.

Kan jeg blande 3 par briller for 600 kr.?

Selvfølgelig! Bland bare løs! Du kan mikse mellem:
Læsebriller, Solbriller med styrke, Solbriller og Briller uden styrke.

Kan jeg prøve brillerne?

Ja! Har du brug for hjælp til at finde den rette styrke, form eller farve? Så besøg vores OjeOje Showroom i Lyngby på Sorgenfrivej 4. Vores åbningstider er:
Tirs: kl. 15-17
Tors: kl. 15-17

Ønsker du en 1:1 konsultation i vores Showroom, så ring eller skriv til os:
+45 60 58 00 96
contact@ojeoje.com

Hvilken brilleform passer til mig?

Det optimale brillestel balancerer din ansigtsform i stedet for at spejle den. Har du eksempelvis et firkantet ansigt, vil firkantede briller få dig til at se endnu mere firkantet ud. Du behøver selvfølgelig ikke springe i den komplet modsatte grøft og købe runde briller, men der er læsebriller, der i højere grad balancerer din ansigtsform og giver et harmonisk look, end andre.

Læsebriller til et ovalt ansigt
Det ovale ansigt er et alsidigt ét. Du kan formentligt bære det hele, så gå endelig på opdagelse i vores shop og find din personlige favorit.
Gå efter:
Runde læsebriller
Firkantede læsebriller
Ovale læsebriller
Rektangulære læsebriller

Læsebriller til et rundt ansigt
Er din ansigtsform rund, handler det om at gå efter kant og den perfekte kontrast.
Gå efter:
Firkantede læsebriller
Rektangulære læsebriller

Læsebriller til et trekantet ansigt
Her er det en fordel at fremhæve din brynlinje!
Gå efter:
Runde læsebriller
Ovale læsebriller

Læsebriller til et firkantet ansigt
Til det firkantede ansigt er det smukt at skabe kontrast til de skarpe linjer med blødhed.
Gå efter:
Runde læsebriller
Ovale læsebriller

Læsebriller til et hjerteformet ansigt
Her skal du tænke balance og blødhed.
Gå efter:
Ovale læsebriller
Rektangulære læsebriller

Læsebriller til et diamantformet ansigt
Du er heldig! Ansigtsformen med markerede kindben er kendt som et modelansigt.
Gå efter:
Firkantede læsebriller
Ovale læsebriller

Læsebriller til et aflangt ansigt
Prøv at spring ud i modige, farverige og store læsebriller.
Gå efter:
Runde læsebriller
Firkantede læsebriller

Hvilken farve briller passer til mig?

Farven på dit brillestel har stor betydning. Den kan ændre måden, både dit ansigt og dit outfit tager sig ud. Farven på dine briller kan få dit ansigt til at lyse op og give dig et mere moderne udtryk – eller den kan gøre det modsatte.

Gråt hår
Hvis du tilføjer mere farve som fx orange, blå eller grøn, vil det skabe en smuk kontrast, og få dit ansigt til at træde frem.

Blondt hår
Gå efter lyse og bløde farver som sand eller grøn.

Brunt hår
Brun, orange eller skildpaddefarvet er fantastiske valg til dig.

Mørkt hår
Gå efter mørke farver som sort og skildpaddefarvet.

Rødt hår
Farver som skildpaddefarvet, blå og sort er smukke til dig.

TIP: Vælg farven på dit brillestel efter din hårfarve fremfor din øjenfarve!

Hvordan rengør jeg bedst mine briller?

For at forlænge levetiden på dine briller, skal de rengøres på den rigtige måde. Skån miljøet og køb ikke brillerens på spray eller renseservietter! Du kan sagtens få rene briller med vand fra hanen og en dråbe miljøvenligt opvaskemiddel.

Guide til rene briller
1. Vask først dine hænder
2. Brug lunt vand – ikke for varmt
3. Gnid blidt brillerne ind i en enkelt dråbe opvaskemiddel – både glas og brillestænger
4. Skyl brillerne
5. Tør hænder i et håndklæde, og brillerne i en ren mikrofiberklud
– og voila! Dine briller er næsten som nye – og du vil se klart igen!

Hvorfor er det vigtigt at vælge de rigtige briller?

Briller er en vigtig accessory, når du er over 40 år. Især, men ikke kun, hvis du går med briller hver dag. For så bliver dine briller en af det vigtigste tilbehør, du har. Det gør de fordi:

– De sidder lige midt i dit skønne ansigt, og er i mange tilfælde en af de allerførste ting, folk ser.
– De giver farve til dit look.
– De siger meget om dig som person, så giv dig god tid til at finde de briller som passer til dig og din stil.
– De er en accessory – faktisk nærmest et smykke – du går med hver eneste dag, så du skal føle, at du ser godt ud!

Hvad er fleksible hængsler?

Fleksible hængsler er fjederspændte hængsler, der hjælper dine briller til at passe til dit ansigt og sidde lige præcis til. Det gør brillerne enormt behagelige at have på, så selvfølgelig har alle OjeOje briller fleksible hængsler. Det er også dét, man også kalder behagelige flexstænger.

Er briller fra OjeOje nikkelfri?

Selvfølgelig. Alle vores briller er nikkelfri.

Hvad er brillerne lavet af?

Alle vores briller er lavet af genanvendt plast, som stammer fra gennemsigtigt eller farvet plastemballage fra fødevarer, flasker og skruelåg. 100% fri for BPA og ftalater.

Er billige læsebriller dårlige for øjnene?

Færdige briller, eller det, man også kalder ready-to-wear læsebriller, er fuldstændigt sikre og kan hjælpe dig til fokusere klart på ting, der er tæt på. Så nej! Ingen øjenskader – bare skarpt syn til en god pris.

Hvad er UV-beskyttelse i solbriller?

De fleste ved nok, at solen kan være skadelig for vores syn. Derfor er alle vores solbriller - både med og uden styrke – selvfølgelig med 100% UV-beskyttelse. Solbrillerne er udstyret med UV400-linser, der effektivt beskytter dine øjne mod UV-skader.

Hvad betyder PD?

PD står for 'pupillary distance' – pupildistance på dansk. PD er afstanden fra centrum af pupil til pupil målt i millimeter. Voksne har en gennemsnitligt PD mellem 62 mm og 64 mm. Alle OjeOje briller har derfor en PD på 63 mm. 

Hvilke briller skal jeg undgå?

Hos OjeOje mener vi, at når du prøver et par briller, skal følelsen af ‘yeah’ være til at tage og føle på – og få øje på! Derfor synes vi, det er en god idé at styre udenom:
– Umoderne eller forældede stel.
– Briller, der visuelt tynger ansigtet og får dig til at se træt, trist og måske endda ældre ud, end du er.
– Halvmånebriller. Altså briller med halvt brilleglas.
– Meget tykke brilleglas. Gå altid efter brilleglas, der ikke er tykkere end stellet og derfor rager ud over det.

Er OjeOje briller CE-mærket?

Det kan du tro! Alle briller fra OjeOje er CE-mærket. CE-mærket er et lovkrav indenfor EU, og det sikrer, at varerne lever op til de europæiske krav indenfor sikkerhed, sundhed og miljø.

Har du flere spørgsmål?

Ring til os! Vi vil elske at hjælpe dig
Man-Fre: kl. 10-15
+45 60 58 00 96
contact@ojeoje.com

Besøg vores showroom
Du er også velkommen til at kikke forbi vores Showroom i Lyngby på Sorgenfrivej 4. Vores åbningstider er:
Tirs: kl. 15-17
Tors: kl. 15-17

Ring eller skriv til os, hvis du ønsker en 1:1 konsultation:
Man-Fre: kl. 10-15
+45 60 58 00 96
contact@ojeoje.com