Find brillen til din hårfarve

Find brillen til din hårfarve

Farven på dine læsebriller har stor betydning. Stellets farve kan få dit ansigt til at lyse op og give dig et mere moderne udtryk – eller det stik modsatte. Få øje på den perfekte brille-farve til din hårfarve med vores guide ...


Se alle vores farverige læsebriller


Rødt hår

Du kan med fordel fremhæve dit røde hår med brillestel i varme nuancer som brun, sand og tortoise (skildpaddefarvet). Du kan også skabe en flot kontrast til det røde hår med koldere farver som grøn og blå. Hvis du er til det sikre valg, skal du vælge brillestel i farver som tortoise, blå og sort, da de er en absolut vinder til de røde lokker. Vi vil anbefale, at du undgår gullige nuancer, da det skaber mindre liv til det røde hår.

Find læsebriller til rødt hårBlond hår

Hvis du har varmt, blond hår med lidt nuancer af bronze, vil det se fantastisk ud med en læsebrille i farven tortoise. Hvis dit hår er lysere, vil brillestel i varme farver som brun, orange og rød passe perfekt. Har dit hår en koldere, blond farve, skal du gå efter lidt mørkere farver som grå og mørkeblå. Du kan også eksperimentere med andre farver som grøn og lilla, der vil komplementere din hårfarve uden at virke for voldsomt. Men gå uden om meget mørke og kolde farver som fx sort, da det kan få dig til at se bleg ud.

Find læsebriller til blond hårLysebrunt hår

Skildpaddefarvede (tortoise) læsebriller vil se fantastiske ud på brunetter og på en flot måde fremhæve både de dybe nuancer og lettere toner i det brune hår. Brunt hår med ekstra mørke toner vil fungere godt sammen med brillestel i farver som orange, grøn og brun. Brunt hår med mere kølige toner vil passe godt til briller i farver som sort, blå, lilla og lyserød samt pasteller.

Find læsebriller til lysebrunt hårMørkebrunt hår

Hvis dit hår er mørkebrunt, skal du vælge et mørkere brillestel som grå, sort eller tortoise. Har du brug for at skabe kontrast til dit mørke hår, kan du med fordel gå efter læsebriller i lyse farver som sand og transparent. Farver som grøn, rød og brun vil også se fantastiske ud til det mørkebrune hår. Gå uden om pastelfarver som lyseblå og lyserød.

Find læsebriller til mørkebrunt hår


Sort hår

Hvis du har sort hår, skal du kigge efter læsebriller i mørkere nuancer som grå, sort, tortoise, mørkeblå og grøn, som vil komplementere dit hår – særligt hvis du vælger et let og tyndt stel, så kontrasten ikke er for stor. Lyse og mættede nuancer som rød, blå og lilla kan skabe en iøjnefaldende effekt, mens lyse toner som sand og transparent kan virke blegere til det mørke hår.

Find læsebriller til sort hår


Gråt hår

Lysegråt hår giver dig friheden til at eksperimentere med dristige farver som orange, grøn og lilla. Du kan også vælge dybe nuancer som blå, tortoise, sort og grå. Men du bør gå uden om gyldne, beige og brune toner, der kan have en mat effekt på dit grå hår. Hvis du har mørkegråt hår, kan du vælge alle farver! Så vær modig, og gå efter farverige og særligt tofarvede briller.

Find læsebriller til gråt hår

Hurtig oversigt:

At vælge de rigtige briller til din hårfarve er en fantastisk måde at forstærke dit look og fremhæve din personlighed. Her er en hurtig oversigt over, hvilken farve der vil skabe bedst blikfang sammen med din hårfarve:

Rødt:
Vil se bedst ud med briller i varme nuancer som brun, sand og tortoise.
Blond: Bør vælge stel i varme nuancer som tortoise, orange og brun.
Brun: Vil shine med brillestel i sort, blå og lilla (for et mere dristigt udtryk).

Sort: Vil se bedst ud i mørke briller, herunder sort, tortoise (skildpaddefarvet) og blå.
Gråt: Kan eksperimentere med friske farver som orange, grøn og lilla.

Hold også øje med øjenfarven!

Din øjenfarve har også stor betydning for, hvilken farve læsebriller der vil se godt ud med din hårfarve. Læs videre for at finde ud af, hvordan du vælger den bedste brillefarve til dine øjne.

Hvilken farve læsebriller passer til blå øjne?

Komplimentér dine blå øjne med brillestel i varme farver som brun, sand og tortoise. Kolde nuancer som transparent og blå kan også skabe en iøjnefaldende kontrast.

De bedste brillefarver til blå øjne:
Blå
Sand
Grå
Tortoise 

Hvilken farve læsebriller passer til brune øjne?

Brune øjne er alsidige og passer godt til de fleste farver. Eksperimentér med varme toner som grøn ogtortoise eller kølige toner som blå og sort. Brune øjne kan have en varm eller kølig tone, afhængigt af hvor mørke de er. Dog passer de fleste brune øjne godt sammen med varmere toner som skildpaddefarvet (tortoise) og grøn. Farven grå passer også godt til brune øjne.

Bedste brillefarver til brune øjne:
Sort
Sand
Grøn
Tortoise

Hvilken farve læsebriller passer til grønne øjne?

Forstærk farven i dine grønne øjne med varme stelfarver som tortoise, sand og grøn. Kolde toner som lilla og blå kan skabe en mere iøjnefaldende kontrast.

Bedste brillefarver til grønne øjne:
Brun
Sand
Orange
Lilla

Hvilken farve læsebriller passer til grå øjne?

Du kan fremhæve dine grå øjne ved at vælge læsebriller i kølige farver som blå og sort. Du kan også skabe et lidt mere dramatisk og iøjnefaldende look ved at vælge briller i farver som orange og lilla.

Bedste brillefarver til grå øjne:

Tortoise
Sort
Blå
Orange
Lilla

Godt råd: Hvis du er forvirret, så vælg farven på dit brillestel efter din hårfarve frem for din øjenfarve!

Hjælp til den perfekte brillefarve

Har du brug for hjælp til at finde den rette farve, er du altid velkommen til at kontakte os – vi vil meget gerne hjælpe dig!
Man-Fre: kl. 10-15
+45 60 58 00 96
contact@ojeoje.com