Sløret syn?

Sløret syn?

Oplever du et sløret syn? Og er du 40+? Så er det måske tid til et par læsebriller? Læs med her og find ud af årsagen ...

Hvorfor bliver dit syn sløret?

Der kan være mange årsager til at din syn virker sløret. Hvis du oplever et sløret syn meget pludseligt på det ene øje eller synstab indenfor et par minutter eller timer, skal du opsøge læge med det samme, da det kan skyldes en blodprop i nethindes vener. Dette ses ofte hos ældre mennesker da åreforkalkning, diabetes, for højt blodtryk og grøn stær øger risikoen for blodpropper i nethinden. MEN et sløret syn kan også blot betyde, at det er blevet tid til et par briller! Vi anbefaler dig, at du får tjekket dit syn hos en optiker, og efterfølgende får det tjekket hvert år, da dine øjne vil fortsætte med at ændre sig.

Hvordan føles et sløret syn?

Et sløret syn kan føles som slørede pletter for øjnene eller som et slør for øjnene. Måske du oplever, at de små bogstaver står uklart og sløret, og at du må holde din mobil eller bogen længere på afstand end normalt for at læse teksten. Når vi er omkring 40-50 år, vil de fleste af os have svært ved at tyde det med småt. På fagsprog hedder det presbyopi og skyldes, at øjets linse stivner med alderen og nedsætter øjets evne til at fokusere på ting, der er tæt på. Det er her ét par læsebriller kan være løsningen – og det er helt normalt. De fleste får brug for læsebriller, når der er 40 lys i lagkagen!

Sløret syn kan betyde, at det er tid til ét par nye læsebriller

Hele 80% af danskerne over 40 år går med læsebriller eller briller med styrke! – så du er undtagelsen, hvis du ikke i løbet af 40’erne oplever, at dine øjne får sværere ved at stille skarpt på verden.


Hold øje med de 7 mest almindelige signaler om, at det er blevet tid til læsebrillen:

1. 
Det slører for dine øjne, når du prøver at tyde en tekst eller sms på en afstand, som du tidligere ikke har haft problemer med.


2. 
Du bliver træt og øm i øjnene, når du læser i en bog eller på en computer. 


3. 
Dit autofokus er gået i udu, og dit blik er ikke længere skarpt, når du flytter det mellem to ting på forskellig afstand.


4. 
Du er begyndt at lave klassikeren med at holde din mobil, bog, magasin eller lignende langt væk for at kunne tyde det med småt – og det kan føles som om, dine arme er for korte. 


5. 
Du får nogle gange hovedpine eller spændinger omkring øjnene, når du læser.


6.
 Du er fyldt 40 – for nogle sker det før, for andre sker det efter, men fyrrerne er årtiet, hvor du må se i øjnene, at du nok snart får en ekstra accessory i form af læsebriller. 


7.
 Og hvad med dæmpet belysning? Glem det. Du kunne lige så godt lukke øjnene, for det er helt umuligt at se, hvad der står alligevel.


Men der er ingen grund til at være sortseer – de rigtige læsebriller kan ikke bare hjælpe dig med at se verden klart igen, men også åbne dine øjne for at tilføre din stil nogle ekstra farver og kant med en dristig brille fra OjeOje.

Få inspiration til dine nye læsebriller 

Vi har samlet alle vores læsebriller, så du nemt kan få øje på dine nye læsebriller. Se alle vores recycled læsebriller

Sådan undgår du et dårligere syn

Hvis du oplever et sløret syn, er det vigtigt, at du får korrigeret dit syn. Hvis ikke, vil du sandsynligvis opleve træthed, hovedpine eller spændinger omkring øjnene pga. belastningen på øjnene og dit syn vil blive dårligere hurtigere. 

Hvor ofte skal dit syn tjekkes?

Hold godt øje med om dit syn forandrer sig – og hvis det gør, så bestil tid hos en optiker. Det samme gælder, hvis du pludselig oplever andre forandringer i synet som for eksempel:

• Du kniber øjnene sammen, når du ser fjernsyn eller kører bil, som oftest skyldes nærsynethed.

 Du skal have mobilen eller bogen langt væk fra ansigtet for at se tydeligt, hvilket oftest skyldes langsynethed. Det er her ét par læsebriller ofte kan hjælpe. 

Godt råd: få tjekket dit syn hvert år hos en optiker, og hold generelt øje med dit syn – og kontakt en optiker, hvis det forandrer sig.

Hvordan foregår en synsprøve?

Hos en optiker måles begge dine øjne – både hver for sig (monokulært) og sammen (binokulært). Når dine øjne bliver testet enkeltvis, er det vigtigt, at det andet øje er lukket eller tildækket. Du vil blive placeret foran en tavle – du kan sikkert huske lægens tavle med symboler og figurer fra din barndom. Men den synstavle man bruger til voksne, er med bogstaver eller tal placeret på rækker, hvor de øverste er de største og de nederste de mindste. Afstanden fra dine øjne og tavlen vil oftest være 6 meter. Du vil blive bedt om at læse tavlens bogstaver op, når optikeren peger fra øverste linje og nedad. Jo flere bogstaver, du kan læse fra nederste linje i en fast afstand, jo bedre er din synsstyrke. Synsstyrken angives ofte i procent, hvor 100% er normalt syn.

Find din styrke med vores styrkeguide

Hvis du blot har brug for ét par læsebriller, kan du bruge vores aldersinddelte styrkeguide som tommelfingerregel:

35-40 år: +0.5
40-45 år: +1.0
45-50 år: +1.5
50-55 år: +2.0
55-60 år: +2.5
60-65 år: +3.0

– er du i tvivl og vakler mellem to styrker, anbefaler vi altid, at du vælger den laveste, da det kan føles meget ubehageligt at gå for hurtigt op i styrke.

Har du brug for hjælp til den perfekte læsebrille?

Er du i tvivl om, hvilken brille og styrke du skal vælge, er du altid velkommen til at kontakte os – vi vil meget gerne hjælpe dig!
Man-Fre: kl. 10-15
+45 60 58 00 96
contact@ojeoje.com

Besøg vores Showroom

Har du brug for hjælp til at finde den rette styrke, form eller farve? Så besøg vores OjeOje Showroom i Lyngby på Sorgenfrivej 4. Vores åbningstider er:
Tirs: kl. 15-17
Tors: kl. 15-17
 

Book 1:1 konsultation

Ønsker du en 1:1 konsultation i vores Showroom, så ring eller skriv til os:
+45 60 58 00 96
contact@ojeoje.com