Gode råd fra brille-eksperten

Hvilken form, farve og størrelse skal dine læsebriller have for at give dig et glimt i øjet? Her får du de 10 bedste tips til at finde den brille, der er lige i øjet til dig og din stil, af OjeOjes stifter Mette Wotkjær. 


Tip 1: Hold øje med opadgående linjer

I takt med, at vi bliver ældre, falder alting mere mod syd – også ansigtet. Men du kan løfte det med den rigtige brille, hvis du har fokus på et stel med opadgående linjer og skarpe kanter, der trækker blikket mod nord. Se vores udvalg af læsebriller med opadgående linjer. Undgå former, der er tunge for neden som fx halvmåneformede glas. Hvis du elsker store og oversized briller, er det en foryngende fordel at gå efter et markant stel med skarpe linjer. Vær opmærksom på, at toppen af dit stel altid bør flugte med undersiden af dine øjenbryn. Går de op over, vil du ‘miste’ dine bryn, som er med til at indramme dit ansigt og give det karakter.

Tip 2: Læsebriller som iøjnefaldende accessory

En læsebrille eller solbrille behøver ikke kun at være ’need to’, men kan også være ’nice to.’ Briller bliver ofte undervurderet som en vigtig del af vores stil, men det er noget af det første, man får øje på, og den rigtige brille kan derfor totalt ændre din stil og dit humør. Så betragt ikke dine briller som kun en nødvendighed, se dem hellere som ’nice to’ – tænk brillerne ind i dit samlede look og brug dem til at skrue op og ned for andres øjne på dig. Det kræver selvfølgelig mere end én brille at kunne skifte syn på din stil alt efter dit humør. Hos OjeOje får du derfor altid 3 par briller for 600 kr., så det er ingen sag at gå lige fra afdæmpet til farverig og markant mere modig med et glimt i øjet i løbet af den samme dag.

Tip 3: Skru op for dit look med farverige briller

Er du begyndt at blive lidt lysere på toppen med alderen – er læsebriller en iøjnefaldende mulighed for at lege med farver, uden at det bliver for vildt. Du kan fx tilføje en lækker kontrast til dine øjne med en rød eller orange brille og få samme effekt som knaldrøde læber – eller som et tørklæde i fede mønstre matchet med et ensfarvet sæt tøj. Er du ikke tryg ved at have alles øjne på dig, kan du altid skrue lidt ned for blikkene ved at tone farverne ned ved at vælge blå, grøn, sand eller sort. Hos OjeOje har vi farvede briller i alle ender af skalaen. Så vov det ene øje – eller begge! – og husk, at farver skaber glæde. Både hos dig selv og hos andre.

Se alle vores farverige læsebriller

Tip 4: Form og størrelse på din brille skal være lige i øjet

Det er vigtigt at vælge den rigtige brille til din ansigtsform, for når brillen passer til dit ansigt, giver den ikke bare mere karakter, men kan også rette små asymmetrier. Du får ikke svært ved at finde en brilleguide på nettet, som kan fortælle dig, hvilken brille der er lige i øjet til formen på dit ansigt. Men er dit ansigt ovalt, rundt, firkantet, aflangt eller hjerteformet? Er det en blanding? Det kan være svært at se, og derfor har vi lavet en skabelon med vores 6 stærke OjeOje modeller, som du kan printe, klippe ud og teste derhjemme før køb. Hent skabelonen her. Og husk! Dit brillestel skal helst være på linje med midten af dine øjne horisontalt, sidde ordentligt på din næse og bare føles rare at have på.

Psst! Har du et godt øje til lette runde briller? Så se lige vores cool runde læsebriller

Tip 5: Transparente farver giver et lettere udtryk

Har du endnu ikke fået øjnene op for transparente briller i flotte farver? Brillestel i transparente farver er lettere og springer mindre i øjnene end helt gennemfarvet stel – og stel i metal, som kan syne hårdere mod dit ansigt. De transparente farver changerer nemlig og skifter, alt efter om du har brillerne på ude eller inde, og virker derfor næsten levende på dit ansigt. 

Tip 6: Farven på dine læsebriller bør matche dit hår

Du har sikkert hørt, at du bør matche farven på dine briller til din øjenfarve. Men det er vigtigere, at tænke farven på dit hår ind i valget af farven på dine briller. Hår er nemlig langt mere iøjnefaldende end dine øjne – og du ser håret først. Har du lyst eller gråt hår, vil farver som rød eller orange kunne åbne dit blik og få dit ansigt til at lyse op. Har du brunt hår, vil særligt brune og blå nuancer være lige til at spise med øjnene. 

Tip 7: Sørg for at have briller til enhver anledning

Hvorfor nøjes med kun én brille, når du kan have flere? Tænk over, hvordan du gerne vil have, at folk skal se på dig i en bestemt situation – om det så er på jobbet, til en familiefest, afslapning eller en tur i byen. Skal det være den klassiske afdæmpede brille til mødet i banken, den fine farverige brille til kaffe eller drinks med veninderne, og de vilde, dristige og farverige stel til de store fester, hvor alles blik gerne må være rettet mod dig? Hos OjeOje får du altid 3 par for 600 kr., så din garderobe kan indeholde briller i alle farver, så langt øjet rækker.

Se alle vores recycled læsebriller til fair priser!

Tip 8: Pas rigtigt godt på dine læsebriller

Der er mange gode grunde til at passe godt på dine læsebriller og forlænge deres levetid – og det er både for din egen og for miljøet skyld. Sørg først og fremmest for at rengøre dem på den rigtige måde. Luk øjnene for alle de forskellige typer af renseservietter og sprays, som fås allevegne og skån miljøet. Du kan sagtens få rene briller med blot lunkent vand fra hanen og en enkelt dråbe miljøvenligt opvaskemiddel. Skyl dem og tør dem i en ren mikrofiberklud – og voila! Du kan igen se klart. Og pas på med at lægge dine briller fra dig uden beskyttende etui. Hos OjeOje får du altid et lækkert FSC-certificeret etui med, når du køber vores briller, så vi sammen kan gøre vores bedste for klimaet.

Tip 9: Hav altid klimaet for øje, når du køber briller

Vidste du, at du kan være med til at gøre en ret iøjnefaldende forskel for klimaet ved at vælge dine nye læsebriller eller solbriller med omhu? 80% af danskerne over 40 år går med briller, og de køber i snit 4-6 par briller om året – det bliver til rigtigt mange briller, og ved at vælge et par briller, hvor der er tænkt over miljøet, kan du få nyt liv til dine øjne uden at overse hensynet til kloden. Hos OjeOje er ALLE briller lavet af genanvendt plast, som stammer fra gennemsigtigt eller farvet plastemballage fra fødevarer, flasker og skruelåg. I stedet for at havne og fylde på kloden som affald, bliver det knust og transformeret til vores nærmest vægtløse brillestel. Uden at gå på kompromis med farver og design.

Læs mere om vores recycled læsebriller

Tip 10: Dine briller skal bare føles rigtige

Der er regler, der er rettesnore, og så er der din egen mavefornemmelse. Derfor vil vi altid anbefale dig at holde for øje, at de perfekte briller til dig, er de briller, som føles bedst. Men har du brug for et par ekstra øjne på sagen, er vi altid klar til at hjælpe. Du har også mulighed for at prøve hele kollektionen af fede, farverige, unikke designbriller i vores Showroom i Lyngby på Sorgenfrivej 4:
Tirs: kl. 15-17
Tors: kl. 15-17

Book 1:1 konsultation

Ønsker du en 1:1 konsultation i vores Showroom, så ring eller skriv til os:
+45 60 58 00 96
contact@ojeoje.com